Bang voor de tandarts Winterswijk

Angstige patiënten

Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Als tandartspraktijk doen we er dan ook alles aan om jou als patiënt op je gemak te stellen.
Om jou zo goed mogelijk te helpen is het fijn om vooraf te weten of je bang bent voor de behandeling. Vertel ons vooraf dat je angst ervaart, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
Onze collega’s zijn bekend met spanning en angst en kunnen veel doen om je te laten ontspannen.

Ook een stralende
glimlach?

Je kan de tandarts voor of tijdens de behandeling vragen om:

  • Meer tijd uit te trekken voor de behandeling dan gebruikelijk is
  • De eerste keer alleen maar te kijken of een foto te maken
  • Alles van tevoren goed uit te leggen, zodat je vooraf weet wat er gaat gebeuren
  • Tussentijds aan te geven hoelang het nog duurt
  • Met een spiegeltje mee te kijken (of juist niet)
  • Te stoppen met de behandeling zodra je jouw linkerhand opsteekt

Dit kun je zelf doen ter voorbereiding:

  • Neem je telefoon en koptelefoon mee met jouw favoriete muziek
  • Neem iets mee om tijdens de behandeling vast te houden
  • Overweeg om vooraf ontspannings- of ademhalingsoefeningen te doen

Wanneer de behandeling echt te stressvol is dan kan de tandarts een kalmerend middel voorschrijven. Dit wordt ook wel premedicatie genoemd. Niet alleen merk je zo minder van de behandeling, maar je herinnert achteraf ook minder van de behandeling.

Verdoven

Als de tandarts iets moet doen wat pijnlijk kan zijn, zal hij voorstellen om te verdoven. De verdoving bestaat uit een klein prikje, waarna je meestal geen pijn meer voelt. Dit controleren we altijd bij je voordat we met de behandeling starten. Voel je na de verdoving toch pijn dan kan de tandarts altijd nog extra verdoven. Ook kan de tandarts de plek waar de verdoving gegeven wordt vooraf iets minder gevoelig maken met een zalfje. Als de verdoving eenmaal werkt, voelt je wang of lip vaak dik aan en heb je het gevoel dat je moeilijker kunt praten en eten/drinken. Een paar uur na de behandeling is de verdoving uitgewerkt en verdwijnen deze bijwerkingen.

In het geval van extreme angst voor de tandarts is er de mogelijkheid om je te laten behandelen onder narcose. Je krijgt dan niks van de behandeling mee en zal gedurende de behandeling ook geen pijn voelen. Hiervoor zullen we je doorverwijzen naar het ziekenhuis.

Denarius Dental

Ratumsestraat 17
7101 MS Winterswijk

Tel: 0543 – 512117
E-mail: info@denariusdental.nl

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m donderdag 8:30 tot 17:00 uur.

Bij uiterste spoedgevallen kun je terecht bij de spoeddienst.
Bel dan: 0544-466149.

Denarius Dental Winterswijk Anita
Anita
Tandarts Alireza
Alireza
Denarius Dental Winterswijk Emma
Emma
Ilona
Denarius Dental Winterswijk Laura
Laura
Tandarts Max
Max
Denarius Dental Winterswijk Imke
Imke

Allround tandarts Winterswijk

Persoonlijke aandacht en een gemoedelijke sfeer kenmerken onze tandartspraktijk in Winterswijk. Tijdens een eerste bezoek aan onze praktijk maken we graag eerst kennis met je, voordat we ons richten op jouw gebit. Zeker wanneer kinderen voor het eerst in onze praktijk komen, nemen wij uitgebreid de tijd om ze kennis te laten maken met alle nieuwe indrukken.

Wil je meer informatie over onze praktijk of wil je een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op met Denarius Dental, dé tandarts in Winterswijk. Dat kan telefonisch of via het contactformulier op onze website.

Onze klanten waarderen ons. Lees hieronder hoe zij onze praktijk ervaren.

Leonie s
Leonie s
Ich bin durch meine Familie auf Dr.Alireza gestoßen und ich bin mehr als zufrieden. Man merkt wie kompetent und freundlich das ganze Team ist. Ich habe eine Zahnspange bekommen und bin super zufrieden und fühle mich sehr aufgeklärt und aufgehoben. Ich kann ihn nur weiter empfehlen!
Asal Jahanbakhshi
Asal Jahanbakhshi
Ben al jaren bij deze praktijk. Ervaren en deskundige tandarts en vriendelijke assistenten .Met nieuwe technieken is er minder tijd nodig met meer kwaliteit.binnen 1dag nieuwe kronen gekregen.😇
Lilian Kooiker
Lilian Kooiker
Zeer bijzondere ervaring met n nieuwe kroon. Met de meest geavanceerde apparatuur in n PAAR UUR geplaatst , fantastisch ! Geen afdruk en n week later terugkomen , nee, alles digitaal gemeten , ontworpen en geplaatst . De tandarts met zn medewerkers vormen samen n geoliede machine. Zeer tevreden !!!
Steffie Havenaar
Steffie Havenaar
Ik ben enorm blij dat ik bij Denarius Dental terecht kon van de week, super lieve medewerkers die mij voor, tijdens en na behandeling ontzettend hebben gerustgesteld. Ik ben zelf heel erg bang wanneer er een ingreep moet worden gedaan maar ik zou het bij deze praktijk zo weer doen! :)
MrHanzzie
MrHanzzie
Voordat ik bij Denarius kwam was ik bijna 4 jaar niet naar de tandarts geweest vanwege een negatieve ervaring met mijn vorige tandarts. Mijn ervaring bij Denarius hebben mij over mijn ongemak heen gekregen en ik ga nu al zins 2019 trouw 2 keer per jaar naar de tandarts. Ik ben verhuist maar blijf naar Winterswijk toe reizen omdat ik bij Denarius me op mijn gemak voel en vanwege de zorgzame gastvrije medewerkers. De nieuwe locatie is geweldig met moderne aperatuur.
Angelina
Angelina
Hele fijne professionele praktijk met fijne en lieve medewerkers! Wordt altijd goed gecommuniceerd en altijd erg begripvol
Joop van Oort
Joop van Oort
Prima begeleiding en goede service weet goed wat er allemaal gaat gebeuren krijg nu 2 implantaten en prima gedaan geen centje pijn fijne assistentes goed team pluim voor iedereen
Monique Mater
Monique Mater
Hele goede praktijk met gezellige en fijne mensen die hun werk goed doen.
Henri Lammers
Henri Lammers
Dankzij goede behandeling en nieuwe technieken binnen één middag 2 nieuwe kronen gekregen.
Carry Steintjes
Carry Steintjes
Ben al jaren bij deze praktijk. Zeer tevreden. Deskundige tandarts en vriendelijke assistenten. Fijn nieuw onderkomen. Goede afspraak en snelle behandeling.

Heb je een vraag?

Tandartspraktijk Winterswijk