Periodieke controle

Periodieke controle vormt de basis van goede tandheelkundige zorg. Tijdens de controle bekijkt de tandarts de staat van je gebit, tandvlees en mondverzorging.  Afhankelijk van de staat van jouw gebit overlegt de tandarts samen met jou de regelmaat van de periodieke controle. Over het algemeen vinden de controles bij ons elk halfjaar plaats. Zo verkleinen we de kans op onverwachtse klachten aan jouw gebit.

Om de twee jaar maken we ook bitewing foto’s om de situatie van je tanden en kiezen te monitoren. Deze foto’s geven weer of er bijvoorbeeld lekkages onder oude vullingen zitten of dat er mogelijk gaatjes aanwezig zijn onder kronen. Met behulp van deze techniek kunnen we vroegtijdig de zwakkere plekken in het gebit signaleren en voorkomen we verdere problemen. Ook verwijderen we tandsteen en geven tips voor het poetsen en reinigen van jouw gebit.

Als blijkt dat er na de controle een behandeling nodig is dan bespreekt de tandarts samen met jou wat er moet gebeuren. Zo weet je vooraf wat er gaat gebeuren en doen we er alles aan om jouw tandartsbezoek zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Eenmaal thuis kun je alles over de behandeling rustig nalezen op onze website.