Preventie

Preventie is een essentieel onderdeel binnen onze praktijk. Veel klachten zijn namelijk te voorkomen met preventieve mondzorg. Daarom staan we in onze praktijk altijd klaar om je te helpen met de preventieve verzorging van je gebit, voordat je klachten krijgt. Op deze manier proberen we het risico op gaatjes (ook wel cariës genoemd), erosie en ontstekingen (ook wel parodontale aandoeningen genoemd) zo vroeg mogelijk op te sporen, zodat we problemen in de toekomst kunnen voorkomen of beperken. Daarnaast reinigen we vrijwel altijd het gebit tijdens een reguliere controle.

Preventieve behandeling

Wanneer je een kwetsbaar gebit hebt, adviseren we vaak preventieve behandelingen. Bijvoorbeeld wanneer je kiezen snel gaatjes krijgen, kan het slim zijn om ze te sealen. Kiezen bevatten vaak groeven en putjes die kwetsbaar zijn voor bacteriën. Tijdens het poetsen van je gebit kun je hier vaak moeilijk bij komen, waardoor het lastig is om je kiezen schoon te houden. Wanneer een gebit gevoelig is voor gaatjes dan adviseren we in de meeste gevallen om de kiezen te “sealen”. Dit betekent dat de kauwvlakken afgesloten worden voor bacteriën, waardoor de kans op gaatjes afneemt.

Erosie

Heb jij last van erosie van je tanden? Dan gaan we, met behulp van een voedingsvragenlijst, op zoek naar de oorzaak. Op basis daarvan kunnen we je helpen om tanderosie te voorkomen of om het tanderosieproces te vertragen.

Wij besteden veel aandacht aan de gezondheid van je tandvlees en hoe we dit samen onder controle kunnen houden. Vaak plannen we na een controle een vervolgafspraak in bij onze preventie-assistente. Samen kijken we waar we verbeteringen kunnen aanbrengen en hoe jij op de juiste manier kunt reinigen/flossen. Een paar weken later kom je bij ons terug voor een floscheck.

Meer weten over preventie?

Wij informeren u graag.