Implantologie

Een tandheelkundig implantaat is een permanente vervanging voor een verloren wortel van een tand of kies. Een implantaat ziet eruit als een klein schroefje en is gemaakt van titanium. Dit is weefselvriendelijk materiaal dat volledig door het lichaam geaccepteerd wordt.

Kronen en bruggen op basis van implantaten kunnen een vaste oplossing zijn voor mensen die één of meerdere tanden of kiezen missen. Maar ook een volledig nieuw gebit op basis van implantaten is mogelijk. Bij verlies van een tand of kies slinkt het kaakbot. Met tandheelkundige implantaten wordt dit proces stop gezet. Keramische kronen, bruggen en prothesen worden op maat gemaakt zodat deze mooi in uw mond passen.

Hoe werkt het?

Allereerst komt u voor een consult om al uw wensen en mogelijkheden te bespreken. Aan de hand hiervan wordt een behandelingsplan opgesteld en krijgt u een begroting mee.

Implantaten worden onder plaatselijke verdoving in de kaak geplaatst. Na het plaatsen van het implantaat heeft het kaakbot enige tijd nodig om goed vast te hechten aan het implantaat. Na 6 tot 12 weken zitten de implantaten stevig vast in het kaakbot en kan er een kroon, brug of volledige prothese op worden gezet.

implantologie Winterswijk - Denarius Dental