Implantologie

Een implantaat is de perfecte oplossing wanneer je één, meerdere of zelfs alle tanden of kiezen mist. Implantaten zorgen ervoor dat je weer kunt lachen, eten en praten zonder problemen. Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel, gemaakt van titanium, die in je kaak wordt geschroefd. Daarop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese geplaatst.

Een implantaat functioneert precies zoals je eigen tanden en kiezen. Meestal kan bij iedereen met een volgroeide kaak een implantaat worden geplaatst, mits de gezondheid dit toelaat. Soms is een voorbereidende operatie nodig. De tandarts kan vrijblijvend een advies geven over de beste aanpak voor jouw situatie.

Wat zijn de voordelen van implantaten?

  • Veilig en betrouwbaar
  • Natuurlijke uitstraling
  • Hoog belastbaar en duurzaam
  • Geen beschadiging aan omringende tanden
  • Je kaakbot blijft intact en slinkt nauwelijks
  • De wond is minimaal
implantologie Winterswijk - Denarius Dental

Onze werkwijze

Tijdens een eerste consult bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden voor jouw gebit. Vervolgens stellen we een behandelplan op en ontvang je van ons een indicatie van de kosten. Vaak worden de implantaten gedeeltelijk of zelfs volledig vergoed. Een implantaat plaatsen we onder plaatselijke verdoving in de kaak. Na ongeveer 12 weken zit een implantaat vast aan je kaakbot en kunnen we een kroon, brug of volledige prothese voor jou op maat maken en plaatsen.

CBCT-scan (3D-röntgenopname)

Onze praktijk is uitgerust met de nieuwste 3D CBCT-scanner. Met deze technologie maken we 3D röntgenopnames van de tanden en/of de kaken die extra gedetailleerde informatie geven over het gebit voor verschillende tandheelkundige behandelingen. Zo kan de scan onder andere helpen bij implantologie om een betere inschatting te maken van de situatie van de patiënt. Denk aan het lokaliseren van zenuwen, zachte weefsels en kaakbot. Dit betekent dat we nog beter in staat zijn om de meest effectieve behandeling te bepalen voor iedere patiënt.

Ontdek de mogelijkheden

Bij Denarius Dental werken we alleen met de beste kwaliteit implantaatsystemen. Neem contact met ons op voor meer informatie over implantologie en om een afspraak te maken.