Kindertandarts Winterswijk

Kindertandarts Winterswijk

De tandartspraktijk in Winterswijk met een kindvriendelijke aanpak

Vanaf twee jaar adviseren wij om kinderen kennis te laten maken met de tandarts. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een controlebezoek voor jezelf zijn.

Als voorbereiding op het bezoek aan onze tandartspraktijk adviseren we om kinderen vooraf te vertellen dat ze mee mogen naar de tandarts. Daarbij kun je uitleggen wat er allemaal te zien is bij de tandarts, zoals bijvoorbeeld een mooie stoel, een grote lamp en een meneer of mevrouw in een witte outfit. Zeg er ook bij dat hij of zij misschien wel even op de stoel mag zitten. Prikkel de nieuwsgierigheid.

Tijdens het allereerste bezoek kan jouw zoon of dochter wat rondkijken in de praktijk. We nemen de tijd om hem of haar te laten wennen aan alle nieuwe indrukken. We kijken of hij of zij op de stoel wil zitten en er misschien zelfs wel vanaf wil glijden. Ook vertellen we waar toch al die knopjes voor dienen aan de stoel en we laten hem of haar ook zelf op de geheime waterknop drukken. Vaak is dan de meeste spanning al verdwenen en zo raakt jouw kindje vertrouwd met de omgeving en met de medewerkers.

Ook een stralende
glimlach?

Hoe vaak moet ik met mijn kind naar de tandarts?

We adviseren om twee keer per jaar met kinderen naar de tandarts te gaan. Tijdens deze afspraken kunnen we jou en je zoon of dochter begeleiden bij de ontwikkeling van een gezond gebit.

Wat kan ik doen als ik zelf erg tegen tandartsbezoek opzie?

Kinderen zijn gevoelig voor negatieve signalen. Zeker voor die van hun ouders. Het is daarom belangrijk dat u ontspannen bent als u naar de tandarts gaat. Laat uw kind liever thuis als u zelf moet worden behandeld. Dat is voor u en uw kind rustiger. Gaat u alleen voor controle naar de tandarts? Neem uw kind dan gewoon mee. Ziet u zelf erg op tegen het tandartsbezoek? Laat uw kind dan met een andere volwassene naar de tandarts gaan. U kunt dit ook eerst overleggen met uw tandarts.

Wordt er ook behandeld bij kleine kinderen?

Een behandeling is op tweejarige leeftijd meestal nog niet nodig. De tandarts controleert wel of het gebit in orde is en geeft voornamelijk advies en voorlichting. Ook onze preventie- assistentes kunnen jou en je kindje daarbij helpen.

Het meest voorkomende probleem bij het melkgebit zijn gaatjes, ook wel cariës genoemd. Meestal beginnen die in de kiezen. Gaatjes die groter worden, kunnen pijn of ontstekingen veroorzaken. Daardoor kunnen op den duur melktanden of -kiezen afbrokkelen en kan er schade ontstaan aan het blijvende gebit.

De tandarts zal meestal voorkomen dat een gaatje groter wordt. Dat kan hij doen door de cariës te verwijderen (boren) en de kies te vullen. Soms is het gaatje zo klein dat de aantasting niet verder gaat als je zelf het gebit goed verzorgt. In dat geval kan hij van een behandeling afzien. De tandarts zal dan een passend advies geven over voeding en poetsen. En wanneer een tand of een kies snel zal wisselen dan doet de tandarts doorgaans niets.

Kindertandarts Denarius Dental
Tandarts met kindvriendelijke aanpak

Hoe kan ik mijn kind voorbereiden op het vullen van een gaatje?

Bereid jouw zoon of dochter goed voor als de tandarts een gaatje moet vullen. Leg op een rustig moment uit dat één of meer tanden of kiezen ziek zijn. Vertel dat de tandarts de zieke tand of kies beter maakt. Laat de tandarts zelf aan jouw zoon of dochter vertellen wat er gaat gebeuren. Heeft jouw zoon of dochter vragen over de behandeling? Spreek dan af om die samen aan de tandarts te stellen. Als je de behandeling vooraf mooier voorspiegelt dan dat die in werkelijkheid is, verliest hij of zij het vertrouwen in ons als tandarts. Tegen een volgend bezoek aan de tandarts zal hij of zij dan meer opzien.

Als tandartspraktijk bereiden we kinderen ook zo goed mogelijk voor op het vullen van een gaatje. Dit doen we meestal tijdens de halfjaarlijkse controle. We maken dan samen een smiley op de vingernageltjes en leggen daarbij uit dat we soms ook een smiley in de mond maken om een zieke kies weer blij te maken.

Wat te doen bij een ongeval?

Door een ongeval kan een tand uitvallen of beschadigen. Neem in zulke situaties direct contact met ons op. Zoek zo snel mogelijk alle losse stukjes of de complete tand op en kom langs in onze praktijk. Is er een melktand uitgevallen? Plaats deze dan nóóit terug, want dit kan de nieuwe blijvende tand beschadigen. Houd een uitgevallen tand of een afgebroken stuk tand vochtig, het liefst met melk. Heb je geen melk tot je beschikking? Bewaar de tand of het tanddeel dan los in de mond van de ouder/verzorger, bij voorkeur in de ruimte tussen de kiezen en de wang.

Wat is de oorzaak van gele en bruine verkleuringen van de voortanden van een kind?

Kinderen die vaak en langdurig zoete drank uit een zuigflesje drinken, lopen de kans zuigflescariës te krijgen. Hetzelfde risico ontstaat als kinderen vaak en/of ’s nachts borstvoeding krijgen, of wanneer ze ’s nachts suikerhoudende (penicilline- of hoest)drankjes krijgen. Zuigflescariës begint vaak bij de voortanden en kan later ook andere tanden aantasten. Met name de gladde tandvlakken zijn gevoelig voor deze gaatjes. U voorkomt zuigflescariës door op tijd (tussen de negen maanden en anderhalf jaar) van de zuigfles over te stappen op de drinkbeker (bij voorkeur geen antilekbeker).

Is een elektrische tandenborstel geschikt voor kinderen?

Ja, zodra kinderen een tandenborstel kunnen vasthouden, kunnen ze ook elektrisch poetsen. Er zijn speciale elektrische tandenborstels en opzetborstels voor kinderen. Die zijn kleiner en daardoor geschikt voor de kindermond. Poetsen met een elektrische tandenborstel vinden kinderen vaak zelfs leuker, waardoor het motiveert om het gebit gezond te houden. Begeleid jouw zoon of dochter bij het tandenpoetsen tot ongeveer tien jaar. Dit geldt zowel voor elektrische als gewone tandenborstels.

Hoe lang moeten kinderen poetsen?

Het is voor iedereen, dus ook voor kinderen, belangrijk om minimaal twee keer per dag twee minuten de tanden en kiezen te poetsen. Poets in de ochtend na het ontbijt en in de avond voor het slapengaan. Na poetsen bij kinderen kun je het beste in de avond doen.

Zo bereid onze kindertandarts kinderen voor

Om kinderen voorbereiden voor een behandeling bij de kindertandarts nemen we de tijd.
Bij een eerste kennismaking maken we een smiley op de vingernagel. Zo laten we stap voor stap zien wat we een volgende keer met de tandjes en kiezen doen.

Denarius Dental

Ratumsestraat 17
7101 MS Winterswijk

Tel: 0543 – 512117
E-mail: info@denariusdental.nl

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m donderdag 8:30 tot 17:00 uur.

Bij uiterste spoedgevallen kun je terecht bij de spoeddienst.
Bel dan: 0544-466149.

Denarius Dental Winterswijk Anita
Anita
Tandarts Alireza
Alireza
Denarius Dental Winterswijk Emma
Emma
Ilona
Denarius Dental Winterswijk Laura
Laura
Tandarts Max
Max
Denarius Dental Winterswijk Imke
Imke

Plan een afspraak voor je kind

Wil je jouw kind graag kennis laten maken met de tandarts op een leuke, speelse manier? Neem gerust contact met ons op om een afspraak te plannen. Zo maken we van de kennismaking met de tandarts een leuke ervaring. 

Persoonlijke aandacht en een gemoedelijke sfeer kenmerken onze tandartspraktijk in Winterswijk. Tijdens een eerste bezoek aan onze praktijk maken we graag eerst kennis, voordat we ons richten op het gebit.

Ons deskundige en vriendelijke team staat voor je klaar in onze moderne tandartspraktijk in Winterswijk. Bel gerust of vul het contactformulier in onderaan deze pagina.

Onze klanten waarderen ons. Lees hieronder hoe zij onze praktijk ervaren.

RaB REToM
RaB REToM
Deskundige tandarts samenwerkend met ervaren en vriendelijke medewerkers, moderne prakijk (KaVo:) met de mogelijkheid kronen (eigen beheer) dezelfde dag te plaatsen.
tereza m
tereza m
👍👍👍👍👍
Leonie s
Leonie s
Ich bin durch meine Familie auf Dr.Alireza gestoßen und ich bin mehr als zufrieden. Man merkt wie kompetent und freundlich das ganze Team ist. Ich habe eine Zahnspange bekommen und bin super zufrieden und fühle mich sehr aufgeklärt und aufgehoben. Ich kann ihn nur weiter empfehlen!
Asal Jahanbakhshi
Asal Jahanbakhshi
Ben al jaren bij deze praktijk. Ervaren en deskundige tandarts en vriendelijke assistenten .Met nieuwe technieken is er minder tijd nodig met meer kwaliteit.binnen 1dag nieuwe kronen gekregen.😇
Lilian Kooiker
Lilian Kooiker
Zeer bijzondere ervaring met n nieuwe kroon. Met de meest geavanceerde apparatuur in n PAAR UUR geplaatst , fantastisch ! Geen afdruk en n week later terugkomen , nee, alles digitaal gemeten , ontworpen en geplaatst . De tandarts met zn medewerkers vormen samen n geoliede machine. Zeer tevreden !!!
Steffie Havenaar
Steffie Havenaar
Ik ben enorm blij dat ik bij Denarius Dental terecht kon van de week, super lieve medewerkers die mij voor, tijdens en na behandeling ontzettend hebben gerustgesteld. Ik ben zelf heel erg bang wanneer er een ingreep moet worden gedaan maar ik zou het bij deze praktijk zo weer doen! :)
MrHanzzie
MrHanzzie
Voordat ik bij Denarius kwam was ik bijna 4 jaar niet naar de tandarts geweest vanwege een negatieve ervaring met mijn vorige tandarts. Mijn ervaring bij Denarius hebben mij over mijn ongemak heen gekregen en ik ga nu al zins 2019 trouw 2 keer per jaar naar de tandarts. Ik ben verhuist maar blijf naar Winterswijk toe reizen omdat ik bij Denarius me op mijn gemak voel en vanwege de zorgzame gastvrije medewerkers. De nieuwe locatie is geweldig met moderne aperatuur.
Angelina
Angelina
Hele fijne professionele praktijk met fijne en lieve medewerkers! Wordt altijd goed gecommuniceerd en altijd erg begripvol
Joop van Oort
Joop van Oort
Prima begeleiding en goede service weet goed wat er allemaal gaat gebeuren krijg nu 2 implantaten en prima gedaan geen centje pijn fijne assistentes goed team pluim voor iedereen
Monique Mater
Monique Mater
Hele goede praktijk met gezellige en fijne mensen die hun werk goed doen.

Heb je een vraag?

Tandartspraktijk Winterswijk

De ervaring van Myon

Myon verteld over haar ervaring met haar orthodontie behandeling bij Denarius Dental.