Orthodontist Winterswijk

Orthodontie in Winterswijk

Wanneer je tanden naar voren staan of niet goed op elkaar passen, kan een beugel noodzakelijk zijn. Ongeveer 45% van de jongeren in Nederland heeft een beugel en ook voor steeds meer volwassenen loont het om op latere leeftijd voor een beugel te kiezen.

Afhankelijk van jouw gebit bekijken we welke beugel het beste resultaat oplevert. Dit kan een slotjesbeugel zijn, een uitneembare beugel of een buitenboordbeugel. Onze orthodontist in Winterswijk helpt je graag naar die stralende lach.

Ook een stralende
glimlach?

Verschillende soorten beugels

  • Slotjesbeugel: Met een slotjesbeugel worden tanden die gedraaid staan rechtgezet. De slotjes worden met een speciale lijm vastgeplakt aan je tanden en de stalen draden tussen de slotjes trekken je tanden op hun plaats.
  • Buitenboordbeugel: Als de bovenkaak te ver naar voren staat, kan een buitenboordbeugel worden geadviseerd. De beugel wordt aan de achterste kiezen vastgemaakt zodat er meer ruimte ontstaat in de bovenkaak, hiermee wordt overbeet gecorrigeerd. De beugel wordt alleen gebruikt bij kinderen en tieners. Daarna heeft de beugel geen effect meer, omdat de kaak dan vastgegroeid is.
  • Losse beugel: Een uitneembare beugel, ook wel losse beugel genoemd, kun je gemakkelijk zelf uit je mond halen.

Gemiddelde periode

Hoe lang je een beugel moet dragen is afhankelijk van het type beugel en de stand en complicaties van je gebit. Tanden en kiezen verplaatsen zich maximaal 1 mm per maand en elk gebit reageert anders op een beugel. Gemiddeld genomen duurt een traject twee tot drie jaar waarbij het mogelijk is dat je gedurende die periode verschillende soorten beugels moet dragen.

Maandelijkse controle

Om de beugel zo optimaal mogelijk te laten werken, moet de beugel regelmatig worden bijgesteld. Hiervoor plannen we maandelijks een controle-afspraak in. Tijdens een controle-afspraak passen we, indien noodzakelijk, de beugel aan en controleren we de voortgang. Deze controles zorgen voor een optimaal verloop van het proces van jouw beugelbehandeling.

Een beugel op latere leeftijd

Een beugel nemen op latere leeftijd voelt misschien als een grote stap, maar gelukkig vinden steeds meer volwassenen de weg naar de orthodontist. Wanneer je twijfelt of een beugel iets voor jou is, kun je altijd een vrijblijvende afspraak maken voor een eerste consult. Tijdens deze afspraak bespreek je samen met onze tandarts je wensen. Ook kijkt de orthodontist naar de staat van je gebit, kaken en gezicht. Op basis hiervan maakt de orthodontist een indicatie van de verschillende beugel mogelijkheden die voor jou van toepassing kunnen zijn.

Orthodontist Winterswijk

De ervaring van Myon

Myon verteld over haar ervaring met haar orthodontie behandeling bij Denarius Dental.

Denarius Dental

Ratumsestraat 17
7101 MS Winterswijk

Tel: 0543 – 512117
E-mail: info@denariusdental.nl

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m donderdag 8:30 tot 17:00 uur.

Bij uiterste spoedgevallen kun je terecht bij de spoeddienst.
Bel dan: 0544-466149.

Denarius Dental Winterswijk Anita
Anita
Tandarts Alireza
Alireza
Denarius Dental Winterswijk Emma
Emma
Ilona
Denarius Dental Winterswijk Laura
Laura
Tandarts Max
Max
Denarius Dental Winterswijk Imke
Imke

Allround tandarts Winterswijk

Persoonlijke aandacht en een gemoedelijke sfeer kenmerken onze tandartspraktijk in Winterswijk. Tijdens een eerste bezoek aan onze praktijk maken we graag eerst kennis met je, voordat we ons richten op jouw gebit. Zeker wanneer kinderen voor het eerst in onze praktijk komen, nemen wij uitgebreid de tijd om ze kennis te laten maken met alle nieuwe indrukken.

Wil je meer informatie over onze praktijk of wil je een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op met Denarius Dental, dé tandarts in Winterswijk. Dat kan telefonisch of via het contactformulier op onze website.

Onze klanten waarderen ons. Lees hieronder hoe zij onze praktijk ervaren.

Angelina
Angelina
Hele fijne professionele praktijk met fijne en lieve medewerkers! Wordt altijd goed gecommuniceerd en altijd erg begripvol
Joop van Oort
Joop van Oort
Prima begeleiding en goede service weet goed wat er allemaal gaat gebeuren krijg nu 2 implantaten en prima gedaan geen centje pijn fijne assistentes goed team pluim voor iedereen
Monique Mater
Monique Mater
Hele goede praktijk met gezellige en fijne mensen die hun werk goed doen.
Henri Lammers
Henri Lammers
Dankzij goede behandeling en nieuwe technieken binnen één middag 2 nieuwe kronen gekregen.
Carry Steintjes
Carry Steintjes
Ben al jaren bij deze praktijk. Zeer tevreden. Deskundige tandarts en vriendelijke assistenten. Fijn nieuw onderkomen. Goede afspraak en snelle behandeling.
Thea Rauwerdink
Thea Rauwerdink
Al jaren bij deze tandarts en zijn assistentes. Leuk team. En bij pijn snel terecht kunnen en goede uitleg tijdens de behandeling. 😁👍
Kevin Doei
Kevin Doei
Goede tandarts, fijne assistentes die alles duidelijk uitleggen. 🙂
rob damkot
rob damkot
Hele fijne tandarts en hele aardige en behulpzame assistentes, echt een top team! Na 2 wortelkanaal behandelingen zijn we gestart met een beugel uit medisch en cosmetisch oogpunt. Alles in goed overleg en de service was fantastisch! Zat er een draadje los of was er een blokje af, ik kon bellen en kon vaak de zelfde of de volgende dag al komen om het op te lossen. Na 2 jaar een beugel gedragen te hebben mocht hij er uit! Ik ben erg blij met het resultaat. Aansluitend op aanraden van de tandarts nog 2 kronen plaatsen om geen kans te lopen dat er tanden afbreken. Inmiddels is de rest van de familie ook over gelopen naar de Denarius. Keep up the good work en make people smile again😉😉
Ronny Stoverink
Ronny Stoverink
Gewoon goed!
Rida Deunk
Rida Deunk
Fijne tandarts en assistenten leggen alles goed uit wat ze doen. Gisteren nieuwe kronen gekregen en ipv eerst een poos met afgeslepen tanden rond moeten lopen maken zij dat in 3 D, zit het er smiddags al weer in heel prettig. Had er al 1 bevalt heel goed😃

Heb je een vraag?

Tandartspraktijk Winterswijk