Orthodontist in Winterswijk

Wanneer je tanden naar voren staan of niet goed op elkaar passen, kan een beugel noodzakelijk zijn. Ongeveer 45% van de jongeren in Nederland heeft een beugel en ook voor steeds meer volwassenen loont het om op latere leeftijd voor een beugel te kiezen.

Afhankelijk van jouw gebit bekijken we welke beugel het beste resultaat oplevert. Dit kan een slotjesbeugel zijn, een uitneembare beugel, een buitenboordbeugel of de populaire aligners. Onze orthodontist in Winterswijk helpt je graag naar die stralende lach.

Ook een stralende
glimlach?

Verschillende soorten beugels

  • Aligner: Een populaire behandeling is met aligners. Deze zorgt ervoor dat jouw tanden geleidelijk recht komen te staan met op maat gemaakte, uitneembare transparante kapjes die over de tanden heen gaan.
  • Slotjesbeugel: Met een slotjesbeugel worden tanden die gedraaid staan rechtgezet. De slotjes worden met een speciale lijm vastgeplakt aan je tanden en de stalen draden tussen de slotjes trekken je tanden op hun plaats.
  • Buitenboordbeugel: Als de bovenkaak te ver naar voren staat, kan een buitenboordbeugel worden geadviseerd. De beugel wordt aan de achterste kiezen vastgemaakt zodat er meer ruimte ontstaat in de bovenkaak, hiermee wordt overbeet gecorrigeerd. De beugel wordt alleen gebruikt bij kinderen en tieners. Daarna heeft de beugel geen effect meer, omdat de kaak dan vastgegroeid is.
  • Losse beugel: Een uitneembare beugel, ook wel losse beugel genoemd, kun je gemakkelijk zelf uit je mond halen.

Gemiddelde periode

Hoe lang je een beugel moet dragen is afhankelijk van het type beugel en de stand en complicaties van je gebit. Tanden en kiezen verplaatsen zich maximaal 1 mm per maand en elk gebit reageert anders op een beugel. Gemiddeld genomen duurt een traject twee tot drie jaar waarbij het mogelijk is dat je gedurende die periode verschillende soorten beugels moet dragen.

Maandelijkse controle

Om de beugel zo optimaal mogelijk te laten werken, moet de beugel regelmatig worden bijgesteld. Hiervoor plannen we maandelijks een controle-afspraak in. Tijdens een controle-afspraak passen we, indien noodzakelijk, de beugel aan en controleren we de voortgang. Deze controles zorgen voor een optimaal verloop van het proces van jouw beugelbehandeling.

Een beugel op latere leeftijd

Een beugel nemen op latere leeftijd voelt misschien als een grote stap, maar gelukkig vinden steeds meer volwassenen de weg naar de orthodontist. Wanneer je twijfelt of een beugel iets voor jou is, kun je altijd een vrijblijvende afspraak maken voor een eerste consult. Tijdens deze afspraak bespreek je samen met onze tandarts je wensen. Ook kijken wij naar de staat van je gebit, kaken en gezicht. Op basis hiervan wordt een indicatie gemaakt van de verschillende beugel mogelijkheden die voor jou van toepassing kunnen zijn.

Een stralende lach met aligners

Aligners zijn een orthodontische behandeling die ervoor zorgt dat jouw tanden geleidelijk recht komen te staan met op maat gemaakte, uitneembare transparante kapjes die over de tanden heen gaan, ook wel aligners genoemd.

Lees meer over aligners

Orthodontist Winterswijk

De ervaring van Myon

Myon verteld over haar ervaring met haar orthodontie behandeling bij Denarius Dental.

Denarius Dental

Ratumsestraat 17
7101 MS Winterswijk

Tel: 0543 – 512117
E-mail: info@denariusdental.nl

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m donderdag 8:30 tot 17:00 uur.

Bij uiterste spoedgevallen kun je terecht bij de spoeddienst.
Bel dan: 0544-466149.

Denarius Dental Winterswijk Anita
Anita
Tandarts Alireza
Alireza
Denarius Dental Winterswijk Emma
Emma
Ilona
Denarius Dental Winterswijk Laura
Laura
Tandarts Max
Max
Denarius Dental Winterswijk Imke
Imke

Allround tandarts Winterswijk

Persoonlijke aandacht en een gemoedelijke sfeer kenmerken onze tandartspraktijk in Winterswijk. Tijdens een eerste bezoek aan onze praktijk maken we graag eerst kennis met je, voordat we ons richten op jouw gebit. Zeker wanneer kinderen voor het eerst in onze praktijk komen, nemen wij uitgebreid de tijd om ze kennis te laten maken met alle nieuwe indrukken.

Wil je meer informatie over onze praktijk of wil je een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op met Denarius Dental, dé tandarts in Winterswijk. Dat kan telefonisch of via het contactformulier op onze website.

Onze klanten waarderen ons. Lees hieronder hoe zij onze praktijk ervaren.

RaB REToM
RaB REToM
Deskundige tandarts samenwerkend met ervaren en vriendelijke medewerkers, moderne prakijk (KaVo:) met de mogelijkheid kronen (eigen beheer) dezelfde dag te plaatsen.
tereza m
tereza m
👍👍👍👍👍
Leonie s
Leonie s
Ich bin durch meine Familie auf Dr.Alireza gestoßen und ich bin mehr als zufrieden. Man merkt wie kompetent und freundlich das ganze Team ist. Ich habe eine Zahnspange bekommen und bin super zufrieden und fühle mich sehr aufgeklärt und aufgehoben. Ich kann ihn nur weiter empfehlen!
Asal Jahanbakhshi
Asal Jahanbakhshi
Ben al jaren bij deze praktijk. Ervaren en deskundige tandarts en vriendelijke assistenten .Met nieuwe technieken is er minder tijd nodig met meer kwaliteit.binnen 1dag nieuwe kronen gekregen.😇
Lilian Kooiker
Lilian Kooiker
Zeer bijzondere ervaring met n nieuwe kroon. Met de meest geavanceerde apparatuur in n PAAR UUR geplaatst , fantastisch ! Geen afdruk en n week later terugkomen , nee, alles digitaal gemeten , ontworpen en geplaatst . De tandarts met zn medewerkers vormen samen n geoliede machine. Zeer tevreden !!!
Steffie Havenaar
Steffie Havenaar
Ik ben enorm blij dat ik bij Denarius Dental terecht kon van de week, super lieve medewerkers die mij voor, tijdens en na behandeling ontzettend hebben gerustgesteld. Ik ben zelf heel erg bang wanneer er een ingreep moet worden gedaan maar ik zou het bij deze praktijk zo weer doen! :)
MrHanzzie
MrHanzzie
Voordat ik bij Denarius kwam was ik bijna 4 jaar niet naar de tandarts geweest vanwege een negatieve ervaring met mijn vorige tandarts. Mijn ervaring bij Denarius hebben mij over mijn ongemak heen gekregen en ik ga nu al zins 2019 trouw 2 keer per jaar naar de tandarts. Ik ben verhuist maar blijf naar Winterswijk toe reizen omdat ik bij Denarius me op mijn gemak voel en vanwege de zorgzame gastvrije medewerkers. De nieuwe locatie is geweldig met moderne aperatuur.
Angelina
Angelina
Hele fijne professionele praktijk met fijne en lieve medewerkers! Wordt altijd goed gecommuniceerd en altijd erg begripvol
Joop van Oort
Joop van Oort
Prima begeleiding en goede service weet goed wat er allemaal gaat gebeuren krijg nu 2 implantaten en prima gedaan geen centje pijn fijne assistentes goed team pluim voor iedereen
Monique Mater
Monique Mater
Hele goede praktijk met gezellige en fijne mensen die hun werk goed doen.

Heb je een vraag?

Tandartspraktijk Winterswijk